I dag träffade vi henne under förmiddagen för att prata Instagram, inspiration – och smoothies såklart.

Hej Anna! Hur är läget?
Hej! Det är bara bra. Jag är full av energi och inspiration just nu.

Vad härligt! Hur kom det sig att du startade Instagramkontot @memysmoothiesandlife?
Jag älskar smoothies och jag älskar Instagram. För två år sedan såg jag möjligheten att kombinera de två intressena. Det började först som en rolig grej men efterhand har det blivit mer och mer seriöst. I våras startade jag upp mitt företag och nu vill jag bara utforska området ytterligare och se vad det kan leda till.

Vad inspireras du av?
Färger, känslor och naturen. Mitt humör kan verkligen spegla mina smoothies – är det kallt och regnigt blir det ofta en smoothie med choklad. Är det soligt och varmt blir det däremot ofta något med jordgubbar eller andra bär. Färger är verkligen en stor inspiration.

Har du någon favoritfärg då?
Jag älskar rosa. Däremot har jag märkt att mina följare älskar blått. Lägger jag upp en knallblå smoothie exploderar kommentarsfältet. Det är lite roligt.

Vad är hemligheten bakom en riktigt god smoothie?
En skopa högkvalitativt proteintillskott är hemligheten för att få den riktigt krämig. Ett annat knep är kokosmjölk – det gör den extra fluffig. Sedan tycker inte jag att man ska vara rädd för att tillsätta grönsaker – spenat och blomkål är två superbra tips.

Vad äter du helst (om du inte får välja smoothie)?
Pasta! Älskar alla former av pasta. I sommar har det blivit mycket tryffelpasta, men skaldjurspasta är heller aldrig fel. Pastan måste hur som helst vara al dente. Det är viktigt.

Vilken är den mest smoothievänliga kakan?
Drottningkakan! De är väldigt fina att dekorera med och dessutom blir kaksmulorna fantastiskt goda tillsammans med andra bär.