Bästa vattenleken?

GILLE Vattenstudsboll på köpet, värde 79 kr
Just nu erbjuder utvalda butiker GILLE Vattenstudsboll på köpet värde 79 kr när du köper två valfria familjeförpackningar från GILLE sortiment av småkakor eller kondisbitar.  Om du inte hittar dem i just din butik får du hänga med oss på sociala medier. Under sommaren kommer vi att ha olika aktiviteter där du har chansen att vinna en vattenstudsboll.

Vad är en Water Bouncing Ball (Waboba)
Ett bollspel som spelas i knä- till midjehögt vatten. Spelet går ut på att passa bollen med studs mellan medspelare i ett lag tills alla i laget har tagit emot en passning. Samtidigt försöker motståndarlaget att bryta kedjan av passningar. När de lyckas med det så går turen över till det laget som då skall passa bollen mellan sig. Det laget som först klarar passa bollen laget runt tre gånger vinner.

Bollen uppfanns i Sverige i början av 80-talet av Jan Von Heland. Han skapade bollen efter att först ha kastat en frisbee uppochner för att få den att studsa på vattenytan. Efterhand utvecklade han idéen till en elastisk boll som är anpassad för att studsa på vatten. Idag är bollen en internationell succé och säljs i över 75 olika länder.

Bollen består av en polyetenkärna omgiven av ett tunt flytmaterial och ett ytterlager av lycra.