PEPPARKAKELAND – Familjen Castrillon Nilsson

Den 9 oktober presenterade familjen Castrillon Nilsson sitt bidrag i Pepparkakelandskampen 2021 för PEPPE, GILLE, dig och alla andra 1000-tals som var med i vår livesändning på Facebook. Presentationen sändes direkt från Åkersberga i Stockholmsområdet. Familjen Castrillon Nilsson representerar östra Sverige och består av mamma Karin, pappa Omar och flickorna Cassandra och Miranda. Idésprutan mamma Karin som till vardags är flygvärdinna – har alltid massor av kreativa uppslag. Förhoppningsvis får tjejligan lite assistans av den händige pappan Omar som arbetar som busschaufför. Familjen lever i en lantlig idyll med frigående höns, köksträdgård och närhet till naturen.

– Vårt pepparkakeland skapades av skaparglädje.

– Pepparkakeland ”Östra Sverige”, av familjen Castrillon Nilsson. Omröstning startar i december.

10 tips från familjen Castrillon Nilsson:

1. Kokos och florsocker som snö över vit skiva och vita tygmaterial.

2. Salta pinnar kan man använda på många sätt, som en bro, som ett staket eller som stavar till den lilla pepparkakstomten som är på väg utför i backen i pepparkakeland.

3. Stigar plattsatta med pepparkaksbitar skapar en väg genom det lilla landet som består av flera byar. För att alla i familjen skulle få dekorera som de själva ville så bestämdes det att varje by fick ha sin egen stil.

4. Olika typer av färgglatt godis pryder tak, fönster och geléhallon fungerar som skorstenar. Om du inte vill dekorera kan du istället pudra GILLE Pepparkaksfigurer med florsocker så att konturerna kommer fram – öga, näsa, mun osv.

5. När GILLE pepparkaksfigurer gjorda som granarna tog slut skapades nya granar av GILLE Stora hjärtan och GILLE Små hjärtan som klistrade över varandra upp och ned. De dekorerades med grön kristyr och godispärlor som blev julgranskulor.

6. I skidbacken där tomten är på väg ut ser du även små kälkar som skapats av tandpetare. Pappa Omar är specialist på detaljer och fick till jobb att bygga ihop dessa små underverk.

7. Klart ett pepparkakeland ska ha en julmarknad! Tre små marknadsstånd i mitten är byggda av godis och salta pinnar.

8. Högt över Pepparkakeland skiner solen. En sol gjord av pepparkakshjärtan som limmats över varandra och pudrats med florsocker.

9. Marshmallows kan båda se ut som snöbollar men även fungera som kroppar till fåren i hagen. Lyktorna i landet är godissstång med gelégodis på toppen! Fyndigt!

10. Bästa verktyget att pudra i ditt pepparkakeland är en te-sil, enligt mamma Karin.

Istället för att GILLE ska inspirera svenska folket, får svenska folket vara med när kreativa och skapande människor inspirerar oss alla i en spännande tävling som avslutas med att du får vara med och rösta fram det vinnande bidraget i december månad. Det här var bidrag nummer två. Nummer tre presenteras i en livesändning på FACEBOOK lördagen 6 november från Lerum där familjen tävlar för västra Sverige (läs om alla familjer här).

Pepparkakelandskampen utspelar sig mellan familjer från söder till norr, öster till väster. Vi besöker dem alla under hösten för att bli inspirerade och taggade inför julens pyssel.

Vid varje besök och ”livsändning” (se sparad livesändning här) lottas en stor och tre små PEPPE ut bland alla dom som hejar på familjen som är i sändning. Vi kommer även att ha andra tävlingar och utlottningar direkt på våra sociala medier under hösten. Så följ oss både på Facebook och Instagram.

Se hela GILLE Pepparkakssortiment här.