PEPPARKAKELAND – Familjen Segerbo

Den 6 november presenterade familjen Segerbo sitt bidrag i Pepparkakelandskampen 2021 för PEPPE, GILLE, dig och alla våra följare som deltog i vår livesändning på Facebook. Presentationen sändes direkt från Lerum i Göteborgsområdet. Familjen Segerbo representerar västra Sverige och består av mamma Lhina, pappa Ola och barnen Sixten och Zoey.

Lillasyster Zoey som både är fotbolls- och hästtjej och storebror Sixten som är en ”gamingkille” med egen ”Youtubekanal” visade familjens fantastiska skapelse för oss alla.

Tillsammans med mamma Lhina som är People & Culture manager på Icebug och pappa Ola är placeringsspecialist på Nordea bor de vid en mysig liten väg vid sjön Aspen. Det var denna lilla väg med bebyggelse som var inspirationen till deras

”Pepparkakeland”. Välkommen till Skogshyddevägen i Lerum.

– Vårt pepparkakeland är en fantasifull tolkning av Skogshyddevägen i Lerum, vårt hem vid sjön Aspen, säger familjen Segerbo.

Pepparkakeland byggt av familjen Segerbo representerar västra Sverige i Pepparkakelandskampen. Omröstningen startar 1 december.

10 tips från familjen Segerbo:

1. Grunden är en träplatta inramad av ett mycket fint målat stengärde. I varje del finns en lite historia som med lite fantasi blir en saga som med fördel kan berättas när man går runt och tittar på allt fint.

2. Det gröna som består av icke fridlyst mossa som hämtats med tillstånd från markägaren samt tall-kvistar skapar känsla av skog och natur. Obs! Låt mossan torka några dagar innan alla hus och figurer placeras in.

3. På Skogshyddevägen har man arrangerat ett fackeltåg. Med hjälp av brandgult silkespapper har figurerna fått facklor och en stor brasa brinner nere vid vägen nära den lilla sjön. Vägen består av riktiga småstenar pudrade med florsocker.

4. Varje hus finns i verkligheten och har därför fått sina riktiga husnummer på små pepparkakshjärtan framför husen.

5. På vägen som ligger framför det lilla landet finns små pepparkakshjärtan som alla är numrerade från 1–24 – en adventskalender. Under varje litet hjärta döljer sig en liten hemlighet.

6. Istället för kristyr har en del figurer och hus målats med ätbar färg som är lite lättare för mindre barn att hantera i jämförelse med kristyr.

7. Förutom små hus och hus på höjden har familjen även byggt en röd gård med flera hus på längden. Huset är deras mor- och farföräldrars som en gång bodde i området.

8. Maränger har använts som ”snöbollar” och andra detaljer. Man har även byggt snögubbar av maränger.

9. Kreativiteten har inga gränsar och här finns ett berg av en större sten, kottar, stora svampar, kojor, rådjur, troll och annan stämningsskapande rekvisita.

10. Ännu mer julstämning kan skapas med härlig julmusik i bakgrunden.

Istället för att GILLE ska inspirera svenska folket, får svenska folket vara med när kreativa och skapande människor inspirerar oss alla i en spännande tävling som avslutas med att du får vara med och rösta fram det vinnande bidraget i december månad. Det här var bidrag nummer två. Nummer tre presenteras i en livesändning på FACEBOOK lördagen 6 november från Lerum där familjen tävlar för västra Sverige (läs om alla familjer här).

Pepparkakelandskampen utspelar sig mellan familjer från söder till norr, öster till väster. Vi besöker dem alla under hösten för att bli inspirerade och taggade inför julens pyssel.

Vid varje besök och ”livsändning” (se sparad livesändning här del 1/2) (se sparad livesändning här del 2/2)lottas en stor och tre små PEPPE ut bland alla dom som hejar på familjen som är i sändning. Vi kommer även att ha andra tävlingar och utlottningar direkt på våra sociala medier under hösten. Så följ oss både på Facebook och Instagram.

Se hela GILLE Pepparkakssortiment här.