GILLEtårta

Moussetårta på Dubbla chokladflarn.

Botten
120 g GILLE Dubbla chokladflarn
25 g smör

Hallonpannacotta
1 ½ st gelatinblad
2 dl vispgrädde
120 g frysta hallon
1 ¾ dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker

Karamellmousse
1 ½ st gelatinblad
150 g karamellchoklad
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
flingsalt

Mirrorglaze
6 st gelatinblad
2 dl vatten
1 ¾ dl strösocker
125 g glukossirap
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (ca 200 g)
150 g vit choklad
rosa geléfärg

Botten
Mixa kakorna till smulor. Smält smöret, låt svalna något och häll sedan över kakorna. Blanda till en deg. Tryck ut degen i en silikonform, 16 cm eller klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten på formen. Ställ in i frysen (har du inte den storleken på form går det utmärkt med en lite större).

Hallonpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Koka hallonen tills de blir mosiga. Sila igenom en finmaskig sil. Glöm inte få med det som sitter under silen. Värm grädde, 60 gram hallonpuré, strösocker och vaniljsocker i en kastrull till precis under kokpunkten. Ta bort kastrullen från värmen, skaka av gelatinbladen, lägg ner dem i kastrullen och rör tills de smält ordentligt. Sila pannacottan genom en finmaskig sil så att det säkert inte finns några gelatinklumpar. Låt pannacottan svalna lite och häll sedan över kakbotten. Låt stå i frysen ca 5 timmar.

Karamellmousse
Ta en större silikonform (18 cm) eller förbered en springform med bakplåtspapper i botten och tårtplast längs kanten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Smält chokladen över ett vattenbad. Koka upp 1 dl vispgrädde. Häll grädden över chokladen och blanda till en jämn smet. Tillsätt gelatinbladen och blanda väl. Vispa äggulorna lätt för hand, vänd ner i chokladen lite i taget och blanda väl. Strö över lite flingsalt och blanda. Vispa resterande grädde löst. Vänd först ner lite av grädden i chokladblandningen för att allt ska få samma temperatur och inte skära sig. Tillsätt resten av grädden och blanda försiktigt. Ta ut kakbotten med pannacottan ur frysen och formen, ställ den sedan i den större formen. Tårtbotten ska nu vara längst ner. Häll moussen i formen. Om du har några mindre silikonformar kan du hälla över lite av moussen i dem och använda som dekor. Ställ in tårtan och eventuell dekor i frysen i cirka 6 timmar, gärna över natten.

Mirrorglaze
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Koka vatten, strösocker och glykos till cirka 103 grader. Häll den varma sockerlagen i en bunke och tillsätt kondenserad mjölk. Skaka av och tillsätt gelatinbladen och mixa med en stavmixer. Hacka och tillsätt choklad och geléfärg och mixa tills allt blandats samman. Ta bort eventuella bubblor som ligger på ytan med en sked, du vill helst inte ha några luftbubblor alls i din glaze. Låt svalna till cirka 35 grader. Ta ut den frysta moussetårtan, ta den ur formen och häll över glazen. Mixa några Chokladflarn och dekorera sidorna på tårtan med kakmixen. Dekorera eventuellt med små kupoler eller annan valfri dekor. Ställ in tårtan i kylen så att den tinar långsamt, räkna med 4 – 6 timmar.