PEPPARKAKELAND – Familjen Jepson Svartz

Den 25 september presenterade familjen Jepson Svartz sitt bidrag i Pepparkakelandskampen 2021 för PEPPE, GILLE, dig och alla andra 1000-tals som var med i vår livesändning på Facebook.  Presentationen sändes direkt från Glumslöv i Skåne. Familjen Jepson Svartz representerar södra Sverige och består av mamma Cornelia, pappa Mikael och barnen Vira och Ärla. Cornelia är en konstnärssjäl med öga för detaljer, Mikael är musiker bl a känd som gitarrist i The Ark. Storasyster Vira är både kreativ och musikalisk, lillasyster Ärla är en liten ”teaterapa” som kan charma vem som helst!

Vårt Pepparkakeland skapades med kärlek och gemenskap!

Pepparkakeland Södra Sverige, av familjen Jepson Svartz. Omröstning startar i december.

10 tips från familjen Jepson Svartz:

1. Att hjälpa en vän att bära in ett nytt kylskåp och fråga om man får emballaget som består av frigolit. Använda frigoliten som bottenplatta för sitt Pepparkakeland för att det ser ut som snö. Hela landet går då att flytta utan att något går sönder. Och sen återanvänder man ju frigolit istället för att slänga det direkt.

2. Ett pepparkakeland utan isbana är inget riktigt Pepparkakeland. Plexiglas ger en verklighetstrogen känsla. Speciellt om man även lägger dit några konstgjorda isbitar.

3. Tänk platsekonomiskt eller ”compact living”. Att bygga på höjden för att få plats med så många bostäder som möjligt! Vi vill ju att alla ska ha någonstans att bo!

4. Att bygga ett träd med stege och små dekorerade hus av bland annat en hushållspappershållare och ståltråd och belysning är ett exempel på att sätta ribban högt.

5. En sjungande kör av GILLE Pepparkaksfigurer som leds av en mus som dirigerar sången med en polkagris. Innovativt!

6. Att bygga en kyrka av flera GILLE Mini Pepparkakshus som man försiktigt sågar sönder och limmar ihop. Det verkar som Mikael har en hemlig pepparkakssåg ☺.

7. Att rama in hela landet med små ljuvliga dekorerade hjärtan skapar en känsla av värme och kärlek.

8. Glasspinnar är bra att göra broar och hänvisningskyltar med.

9. Börja med att rita upp sitt land och sina idéer på ett papper men att även utveckla sina idéer under byggandet efter hand. Egentligen ville familjen ha en snömaskin som gjorde att det snöade på landet hela tiden. Men den idéen gick inte att genomföra så man fick nöja sig med liggande snö. Fantastiskt fint tycker Peppe!

10. Det tar tid att bygga ett Pepparkakeland. I alla fall om man vill vinna Pepparkakelandskampen. Därför är det viktig att man avsätter lite tid varje kväll.

Istället för att GILLE ska inspirera svenska folket, får svenska folket vara med när kreativa och skapande människor inspirerar oss alla i en spännande tävling som avslutas med att du får vara med och rösta fram det vinnande bidraget i december månad. Det här var bidrag nummer 1. Nummer två presenteras i en livesändning på FACEBOOK lördagen 9 oktober från Åkersberga där familjen tävlar för östra Sverige (läs om alla familjer här).

Pepparkakelandskampen utspelar sig mellan familjer från söder till norr, öster till väster. Vi besöker dem alla under hösten för att bli inspirerade och taggade inför julens pyssel.

Vid varje besök och ”livsändning” (se sparad livesändning här) lottas en stor och tre små PEPPE ut bland alla dom som hejar på familjen som är i sändning. Vi kommer även att ha andra tävlingar och utlottningar direkt på våra sociala medier under hösten. Så följ oss både på Facebook och Instagram.

Se hela GILLE Pepparkakssortiment här.