PEPPARKAKE-LANDSKAMPEN 2021

Följ med GILLE OCH PEPPE på livesändningar i Pepparkakelandskampen 2021.
Möt familjerna live – var med när de skapar och bygger sina pepparkakeland. Från norr till söder. Från öst till väst. Med fantasi och kluriga lösningar.

Exakt var och när vi sänder berättar vi på våra sociala medier i god tid före sändningarna som främst sker på helger under hösten fram till december.

Det är du som bestämmer vem som vinner – de 200 första som röstar får en kakcheck, värde 25 kr. Röstningen startar när alla familjer presenterat sina bidrag i december.

De kreativa familjerna har fått exakt samma förutsättningar och samma frihet att obegränsat tänka vilda idéer och dekorationer. Dock ska allt rymmas inom ett vanligt köksbord. Vilken familj skapar det bästa Pepparkakelandet 2021?

Efter varje livesändning kommer vi att presentera besöket här på www.gille.se med bilder och texter i ett litet reportage.

TÄVLINGSDELTAGARNA

SÖDRA SVERIGE (Glumslöv) – FAMILJ NR 1 Jespon Svartz.

GILLE och PEPPE kommer att besöka den kreativa familjen Jepson Svartz som bor i nordvästra Skåne i den mysiga lilla orten Glumslöv. Du kommer att få lära känna mamma Cornelia, pappa Mikael och barnen Vira och Ärla. Några dagar före besöket presenterar familjen sig själva på GILLE sociala medier. Men vi kan redan nu avslöja att Cornelia är en konstnärssjäl med öga för detaljer, Mikael är musiker bl a känd som gitarrist i The Ark. Storasyster Vira är både kreativ och musikalisk, lillasyster Ärla är en liten ”teaterapa” som kan charma vem som helst!

GILLE besöker familjen Jepson Svartz lördagen den 25 september och livesänder. Alla som vill kan se de fina bilderna och läsa reportaget om familjen och deras pepparkakeland här på www.gille.se från slutet av vecka 39. 

ÖSTRA SVERIGE (Åkersberga) – FAMILJ NR 2 Castrillon Nilsson

Om du hejar på Östra Sverige ska du kolla in de dansande flickorna Cassandra och Miranda från Åkersberga. Familjen Castrillon Nilsson kommer bjuda på hårt motstånd, med tanke på att de har ett helt rum dedikerat för just pyssel i deras hem. Idésprutan mamma Karin som till vardags är flygvärdinna – har alltid massor av kreativa uppslag. Förhoppningsvis får tjejligan lite assistans av den händige pappan Omar som arbetar som busschaufför. Familjen lever i en lantlig idyll med frigående höns, köksträdgård och närhet till naturen.

GILLE besöker familjen Castrillon lördagen den 9 oktober och ”livesänder”. Alla som vill kan se de fina bilderna och läsa reportaget om familjen och deras pepparkakeland här på www.gille.se från slutet av vecka 41.

NORRA SVERIGE (Vittangi) – FAMILJ NR 3 Råman Sikorei

Alla kan vara med och bygga GILLE Pepparkakeland. Både stora som små. De söta gullungarna Liv och Isak ser verkligen fram emot att få delta i Pepparkakelandskampen 2021 och representera norra Sverige.

Att pyssla hör till en del av familjens kulturella ursprung där mammalediga Hanna har en konstnärlig ådra som innefattar både sameslöjd och fotografering. Hon sitter också i nämnden för hemslöjdsfrågor i Sverige. I Tanzania träffade hon Matia Paktari Sikorei och i dag lever och bor de alla i den lilla orten Vittangi i nordligaste Sverige.

Matia är maasai från Tanzania och arbetar för svenska kyrkan, just nu som vaktmästare. Hans vardag har alltid varit nära hantverk, både dekoration i form av pärlor, skinn och metaller till bruksföremål för daglig användning. 

GILLE besöker familjen i Vittangi lördagen den 20 november. Alla som vill se de fina bilderna och läsa reportaget om familjen och deras pepparkakeland här på www.gille.se från slutet av vecka 46. 

VÄSTRA SVERIGE (Lerum) – FAMILJ NR 4 Segerbo.

När GILLE och PEPPE hälsar på familjen Segerbo blir det livat i huset. Vi besöker Lerum som ligger i Göteborgsområdet. Lillasyster Zoey som både är fotbolls- och hästtjej kommer att leda arbetet tillsammans med storebror Sixten som är en ”gamingkille” som även brinner för att cykla mountainbike i skogen. Vi hoppas de avslöjar sin strategi på GILLE sociala medier några dagar före livesändningen som sker oktober. Mamma Lhina som är People & Culture manager på Icebug och pappa Ola som är placeringsspecialist på Nordea kommer tillföra sina kunskaper och kompetenser i skapandet. Att heta Seger-bo… känns ju som ett vinnande koncept.

GILLE besöker familjen Segerbo lördagen den 6 november och livesänder. Alla som vill kan se de fina bilderna och läsa reportaget om familjen och deras pepparkakeland här på www.gille.se från slutet av vecka 47.