Sju sorters kakor

Sju sorters kakor

Sju sorters kakor

Gille tar det klassiska konceptet ”Sju sorters kakor” in i 2000-talet genom att blanda favoriter från förr med nya spännande smaktrender. Njut av klassiker som Drottningkakor och Schackrutor eller upplev nya moderna smaker i våra Ingefära- och Mummakakor.

Traditioner för nya generationer

Sju sorters kakor

Sju sorters kakor är ett helt nytt grepp och koncept för Gille, både vad gäller smak, design och presentation i butikshyllorna. Första lanseringen skedde våren 2018 och året därpå kompletterades sortimentet med två nya spännande nyheter. Sortimentet är levande och kommer efterhand att utvecklas vidare. I dag finns följande kakor i konceptet:

1. Drottningkakor
Mördegskakor med hallon- och blåbärsfyllning.

3. Ingefärakakor
Kryddiga kakor med malen ingefära och limesmak.

4. Schackrutor
Mördegskakor med kakao- och vaniljsmak.

6. Mummakakor
Krispiga havrekakor med kokos och kardemumma.

Historien bakom sju sorters kakor

Enligt traditionen var det snålt att bjuda på sex olika kakor, samtidigt som det upplevdes extravagant att bjuda på åtta eller fler. Sju sorters kakor var helt enkelt det rätta – inte för många och inte för få. Seden är känd sedan slutet av 1800-talet och vi för traditionen vidare till nya generationer genom att erbjuda en blandning av kakor man minns från förr och nya spännande smaker. Låt dig väl smaka!