Elins kladdkaka med Gille Dubbla Chokladflarn

Lördagen den 23 september fick Elin Björmander sin vinst i sommarens tävling med Sophie Dahlbäck! Vinsten var att få en kaka uppkallad efter sig och få baka den med Sophie! Se skapelsen här!

Elin älskar GILLE Dubbla Chokladflarn och jordgubbar därför var det hennes bidrag till ingredienserna som Sophie fick i uppdrag att skapa utifrån.

– Jag blev jätteglad och förvånad när GILLE berättade att jag var vinnaren. Jag har aldrig vunnit en tävling någon gång, berättar Elin som även fick kakor och en kokbok med sig hem. 

Elins kladdkaka 

Botten
200 g mörk choklad
100 g smör
200 g strösocker
4 ägg
1 msk vetemjöl
1 nypa salt
0,5 tsk kaffepulver
6 stycken Gille Dubbla chokladflarn

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper. Jag gillar när det blir lite höjd på kakan så använder därför en form som är ca 18 cm. Har du inte den storleken funkar det fint med en större- Du kan också göra kakan i mindre portionsformar. 

Smält choklad och smör över ett vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt socker och rör om. Tillsätt ett ägg i taget. Rör om ordentligt mellan varje. Vänd ner vetemjöl, salt och kaffepulver och rör till en jämn smet. Om du använder en springform, hacka chokladflarnen grovt och lägg i botten på springformen. Fördela smeten ovanpå. Vill du använda portionsform, lägg ett helt chokladflarn i botten på formen och häll smeten ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tänk på att gräddningstiden varierar beroende på storlek på formen. Kakan ska ha stannat i sidorna men röra sig lite i mitten.

Ta ut kakan från ugnen och förvara gärna i kylskåp över natten så den hinner sätta sig ordentligt. 

Jordgubbsfrosting
150 g färska jordgubbar
0,5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde (kylskåpskall)
125 g cream cheese (kylskåpskall)

Mixa jordgubbar till en puré. Vispa strösocker, vispgrädde och cream cheese fluffigt. Vispa sedan ner jordgubbspurén lite i taget så det inte skär sig. Lägg frostingen i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på kakan. Dekorera på valfritt sätt. 

FILM (som även läggs ut på SoMe skickas sep).