Vi vet att du och din familj är oerhört kreativa och påhittiga. Hela december fick vi se fantastiska pepparkakshus byggas över hela Sverige. Men det roliga behöver inte vara slut nu. Att återanvända förpackningar och samtidigt skapa något tillsammans är ju det som gör varje dag lite rosa!

Återanvänd Gille Pepparkaksburk – tips 1
Junis mat och fikalåda: Givetvis kan du fylla din pepparkaksburk med kakor igen. Men varför inte färga burken rosa (miljövänlig färg) och sätta namn på den! Vips har du en personlig mat- och fikalåda som ingen ta fel på gällande vem den tillhör!
Här har Susannes lilla dotter JUNI – fått ge sitt namn på burken

Återanvänd Gille Pepparkaksburk – tips 2
Pippi-fika-låda: Vid den här tiden på året är det ont om mat för de fåglar som övervintrar i vårt avlånga land. Självklart har du inga kakor kvar men nu kan du fylla Gille Pepparkaksburkar med fågelfrön. Här behöver du två tomma pepparkaksburkar!
Här har Susanne gjort hål i botten på burkarna och fäst med krok och skruv i en träpinne!

Återanvänd Gille Pepparkaksburk – tips 3
Burk för små handdukar: Visst känns det mer fräscht att servera små söta handdukar när man tvättat händerna. Inte minst i vabb-tider. Här har en Gille Pepparkaksburk blivit inlindad i snören och fått en helt ny ”look”. Du har säkert andra idéer på vad kan göra med en Gille Pepparkaksburk?
Här har Susanne varvat snören med lim runt en Gille Pepparkaksburk!

Återanvänd Gille Pepparkaksburk – tips 4
Dekorera och Gille-inreda: Kan du se var Gille Pepparkaksburk används i bilden? Den rosa burken har här blivit en del av en luftballong och en lampa. En mjukiskanin på väg upp i de rosa! Superkul idé till barnrummet. Har du några idéer så tar vi gärna del av dem! Hör av dig!