Sportlov och ledigt från skolan. Vad ska vi hitta på för skoj? Nu är det tider för att prova på nya saker. Men också att ha mysigt ihop och fika. Många av Sveriges kommuner, turist- och föreningsorganisationer erbjuder olika typer av aktiviteter under sportlovet – kul i lov!!

KUL I LOV 1: Fångarna på fortet
H u s q v a r n a – www.prisonislandhuskvarna.se är ett helt perfekt ställe för sportlovsaktiviteter. Här får du en riktig fångarna-på-fortet-känsla. Du och dina vänner får tillsammans samarbeta för att ta er genom olika hinder. Här kan ni också testat lasergame. Varför inte belöna vinnarna med Gillebollar.

KUL I LOV 2: Experimentera
J ö n k ö p i n g – Experimentshow på Upptech. Experimentshow på Upptech. Under sportlovet anordnas flera aktiviteter för barn som är nyfikna på naturvetenskap och teknik. Något spännande för alla! Mysfika med Gille Havre i pausen. Läs mer på www.jonkoping.se

KUL I LOV 3: Fotodag med hela familjen
Ta bilder och gör något kul av dem. Samla dina barn och ta er ut i naturen. Glöm inte fikan – Gille kolabollar! Tillsammans fotograferar ni er picknick eller glada led i skogen. Väl hemma besöker ni en webshop (finns massor) och samlar era bilder i ett album eller på en poster som ni ramar in. Ett minne som värmer i vardagen!

KUL I LOV 4: Prova spela tennis
H e l s i n g b o r g – Sportlovstennis med Ödåkra Tennisklubb. Det enda du behöver ta med dig är träningskläder. Allt annat får du låna. Missar man bollarna kan man alltid fika med Havrekakor utan socker. www.helsingborg.se

KUL I LOV 5: Schack Matt
M a l m ö – Vill du prova på schack under hela våren? Då får du nu chansen tillsammans med Kristineberg Schackklubb! Dra med en kompis och lär er att spela schack! Enligt hemsidan www.kulimalmo.se kan du också bygga din egen robot på Malmö Museer. Och lockar inte det kan vi tipsa om Gille Schack rutor som gör varje dag lite rosa.

KUL I LOV 6: Plask och lek
B o r l ä n g e – Aqua Nova – ett av Sveriges häftigaste äventyrsbad. Här hittar du tre absolut fantastiska rutschkanor som passar alla smaker, en vildfors, vågbassäng och en utebassäng med virvelström och massagebubbelbänk. Här finns också en stor underbar varmpool med bubblor och en utmanande klättervägg. Packa badkläderna och fikakorgen! Läs mer på www.visitdalarna.se

KUL I LOV 7: Gå på lina
S t o c k h o l m – Cirkusskola för barn anordnas i Bragehallen. Prova på att balansera på boll eller gå på lina. Eller varför inte jonglera med dukar och annan akrobatik. Läs mer på www.visitstockholm.se

KUL I LOV 8: Äventyr i naturen
L u l e å – På www.visitlulea.se kan man läsa att grillplatser gjorts i ordning på museiområdet och i skogen för alla som vill sitta ute och njuta i naturen. Det är bara att ta med sig något att sitt på, tändstickor samt något att grilla. Eller varför inte lite fika!

KUL I LOV 9: Spela Karibien
Ni befinner er i Karibien för att leta efter den mytomspunna guldskatten som sjönk med skeppet San José år 1708. För att kunna dyka efter skatten måste ni hitta kartbitar och pärlor. Det är en kamp om tiden, för det finns hela tiden en risk att någon annan ska hinna före till skatten. Dessutom finns det pirater som är intresserade av era pengar.

KUL I LOV 10: Bli smartare – gör ett besök på biblioteket
En del av Sveriges bibliotek anordnar sportlovsbio och andra aktiviteter. Om inte annat så är det läge för att gå dit för att hitta några fina böcker som ni kan läsa tillsammans. Det gör att man får bättre minne, minskar stressen och man blir helt enkelt smartare! Lässtunden kan med fördel förgyllas med lite Gille Kardemummaskorpor.