Babsan älskar glitter, glamour och småkakor.
Babsan gjorde entré i SVT på 80-talet under programmet Kullagret. Då hette hon Baby Doll men programledaren Anders S Nilsson glömde bort namnet och improviserade i stället fram ”Babsan”. Under åren har vi sedan fått uppleva denna underbara rosa uppenbarelse i allt från Allsång på Skansen till After Dark. Inte minst är Babsan känd för sitt bidrag i melodifestivalen 2011; Ge mig en spanjor. Nu förgyller Babsan tillvaron hos Gille och sprider glädje över ”fikans” alla fördelar.

Gille älskar fika, kalas och festliga Babsan så klart!
Gille var från början ett litet bageri och café som växte och blev ett internationellt varumärke som idag säljs över hela världen. Recepten är de samma även om de ständigt förbättras och kvalitetssäkras med tiden. Smaken är den viktigaste av allt. För Gilles kakor är erkänt goda och tillför njutning. De väcker ofta härliga minnen från barndomens klassiska kalas och festliga gillen.

Babsan gör Gilles ”kondisbitar” rosa under en begränsad period.
Förutom att de är klädda i rosa lyxförpackningar bjuder båda på små goda ljuspunkter för att skapa glädje i vardagens tristess. Under 2017 är Babsan värdinna för firandet av Gilles 50:e år, och kommer bjuda på allt från rosa kakor, fikatips och spännande tävlingar där man blanda annat kommer att vinna en fika med Babsan på något klassiskt café i Stockholm. Från vecka 14 blir Gille Punschrullar rosa, Gillebollarna får rosa strössel på sig och kolabollarna blir färgglada i flera kulörer. Med andra ord fest i fikalandet Sverige.

Inne med sju sorters kakor.
För några år sedan var fikatrenden överdekorerade cupcakes, mastiga cheesecakes och pilliga macroner . Men nu är det sju sorters klassiska kakor som gäller. Även kaffekoppen är tillbaka på fikabordet. Med eller utan fat. Gilles kakor är bakade så nära hembakat som möjligt i storskaligt bageri. Allt för att behålla den klassiska smaken som har sin grund i tradition och lång erfarenhet. ”Köbekagor som himmabagade” som många säger i Skåne.

Fika från Sverige till New York!
För oss svenskar är en fika” självklar. Men den trenden har precis slagit igenom i stora delar av världen. För ca 10 år sedan öppnade den första FIKA kafét i New York. Nu finns det över 10 st. Anledningen till starten var bristen på riktigt gott svenskt kaffe. Gilles kakor finns i hela världen från Japan till vissa delar av USA.

Vill du också fira med Gille?
Under begränsad tid kan du köpa Gille rosa kondisbitar ute i butik och dessutom fika med Babsan på Gille Facebook och Instagram. Under våren blandar vi ”Dagens filtips med Babsan” med unika tävlingar där man kan vinna unika upplevelser och mycket annat. Så gilla och följ oss på sociala media