Fastnade på på Gilles bageri i Örkelljunga
Första dagen fick hon plocka havreflarn vilket inte är så enkelt som man tror. Det går väldigt fort och man måste ha rätt teknik. Så från att ha jobbat via Manpower i mars 2015 så fick Emelie ett vikariat under oktober 2016 och blev sedan tillsvidareanställd i december 2016. I dag är hon mycket stolt över att vara linje- ansvarig på 8:an.

– Jag kunde väl aldrig tro att det var så kul att jobba med kakor, berättar Emelie. Vi har en otrolig gemenskap och arbetsglädje på vår arbetsplats. Den är svår att vara utan, säger Emelie.


Bild: Emelies arbetskamrater Ganni, Tova och Shqipe.

Allt fler unga människor söker jobb på Gille
Det är en blandning av olika människor som arbetar på Gille. Män och kvinnor i alla åldrar och från olika länder. Men de senaste åren har allt fler yngre sökt sig till arbetsplatsen vilket är mycket positivt för både utveckling och arbetsklimat men även för bygden runt Örkelljunga och Åsljunga.

– Min favorit är givetvis Dubbla Chokladflarn eftersom jag är expert på dem. De görs nämligen på linje 8. Men gillebollarna är också väldigt, väldigt goda, erkänner Emelie som tidigare aldrig åt kakor. Men nu gör hon det!

Trivs med att jobba skift och äntligen få semester på riktigt!
Emelie är mycket nöjd med sina arbetstider som innebär varannan vecka mån-fre 06.00-14.30 varvat med varannan vecka mån-tors 14.30–23.40. Hon är också nöjd med sin lön och framförallt att hon nu äntligen ska få ha semester under 2017. Fast det blir inte förrän 2018 hon får 100% semester. Det har hon aldrig haft förut.

– På min semester kanske jag åker till Stockholm eller Göteborg eller nästa år kanske på en utlandssemester. Glad sommar hälsar Emelie dig och alla kakälskare som gillar Gille!