Fredagen den 28 april samlades alla som ville och kunde följa med, i Örkelljunga och vid 15-tiden gick tre bussar mot Helsingborg. I bussarna bjöds det på baguette och dricka. Stämningen var redan på topp när bussen körde på färjan till Helsingör.

Väl över i Danmark körde bussen vidare till Klampenborg mellan Köpenhamn och Helsingör. Där finns Bakken – världens äldsta nöjespark. Här finns mer än 130 olika attraktioner – från berg och dalbanor, lyckohjul och skjutbanor till spelhallar och dansklubbar.

Förväntningarna var höga och många när alla hoppade av bussarna och tog sig in i Nöjesparken. Första ”stoppet” var en restaurang – Bakkens pärla. Här serverades buffé med något gott för alla. Hela restaurangen fylldes med en gång och mer livat blev det!

Plötsligt upptäcktes att sju av jobbarkompisarna inte kommit på bussen i tid när färjan anlände till Helsingör. Tur att kommunikationen är bra i Danmark. De borttappade anslöt senare efter att ha tagit tåget till Klampenborg.

Under maten höll VD Mikael Carlsson tacktal till alla som gjort firandet möjligt och stämde upp i sång för att hylla Gille; Ja må hen leva…

Plötsligt dök Babsan upp från ingenstans och gjorde ett framträdande tillsammans med några av personalen som intervjuades. Hon sjöng och hyllade Gille.

Vid 10-tiden började folket att dra sig ut mot karuseller och nöjesliv ute på Bakken. En del tog sig runt på de pittoreska små ställena och myste i lugn och ro.

Det var lite lugnare på bussen hem till Örkelljunga igen. En del fortsatte att prata andra sov och efter helgerna började vardagen igen.

– Det var verkligen jätteskoj och välplanerat, berättar Tanja som hörde till en av dem som verkligen tyckte att hela tillställningen blev jättelyckad.