Varje dag efter skolan åkte han till bageriet och rullade arraksbollar. Kent började sin karriär i ”kakbranschen” 1969 endast 16 år gammal.

– På den tiden var Gille ett mindre bageri som bakade allt från wienerbröd till kondisbitar i olika sorter som såldes på caféer i närheten.

Varje morgon 03.00 sedan 1969 har Kent åkt ner till bageriet och startat igång ugnarna. Han har aldrig varit sjuk, och ens om lite krasslig har han åkt ner och startat ugnarna i alla fall. När Kent slutade skolan började han direkt att jobba heltid på bageriet tillsammans med ett 10-tal arbetskamrater.

Kent arbetade för dåvarande ägaren Tord Einarsson som startade Gillebagaren för 50 år sedan.

Bageriet växte och Einarsson byggde ut och nya ugnar köptes in. Små ugnar byttes ut mot större och snart kom rullande band. Bageriet fortsatte att växa och gör så än idag.

Varumärket Gille firar 50-års-jubileum 2017. Nästan lika länge har Kent Johansson jobbat här.

Kent tänker fortsätta att jobba på Gille. För det är här han trivs. Speciellt med alla trevliga människor som jobbar här. Kent känner inte ens alla som jobbar på Gille i dag. Det är kanske 200 personer, spekulerar han och skakar lite lätt på huvudet. Han kan inte heller tänka sig att bo någon annanstans än i Åsljunga. Det är här han är född och uppvuxen. Detta är hans liv.

I dag bakas det kakor både dag och natt på Gille. Kent bakar numera på natten och trivs med det. Det gör även hans sambo som han träffade på kakfabriken en gång i tiden. De jobbar fem nätter och är sedan lediga två dagar.

Hans favoritkaka är Gille Havreflarn och hans intressen är sport och naturupplevelser. Självklart hejar han på Rögle och HIF. Han gillar att plocka svamp och fiska.

Kent är den medarbetare som varit på bageriet längst av alla i Gilles historia. Han är en del av Gilles kakor och utveckling.