1,9 miljoner barn söker i dag en vuxen som vill bidra till en barndom utan våld, övergrepp, mobbning, maktmissbruk och rättsskandaler. Nu har Bris därför lanserat ett nytt månadsgivarkoncept. Konceptet kallas för Barndomsvän, och förhoppningen är att fler ska vilja bidra till en tryggare barndom.

– ­Bris startade 1971 som folkrörelsen för barnets rättigheter. Vi jobbar med barnet som uppdragsgivare och för en bättre barndom för alla, och varje krona gör skillnad i verksamheten. Det är tack vare privatpersoner och företag som tar ställning för varje barns rätt att må bra som vi kan fortsätta arbeta för förändring, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Barndomsvän är den som stödjer Bris med minst 100 kronor i månaden. Att vara en Barndomsvän innebär att Bris kan fortsätta arbeta för varje barns rätt till en trygg barndom genom att stödja, mobilisera och påverka för ett samhälle där barns rättigheter tillgodoses.

En Barndomsvän bidrar till att förändra barns liv.

”Tack Bris för att ni funnits där för mig. Nu har varit en del av min utveckling från nedstämd och redo att dö till en person som älskar livet. TACK!”, skriver ett barn till Bris.

För att fler barn ska kunna få livsviktig hjälp är Gille med i kampen för att skapa goda barndomsminnen tillsammans med Bris. Under vecka 36-42 skänker Gille därför 1 krona för varje såld 6-pack med Gillebollar, Sportbollar, Kolabollar och Punschrullar. De insamlade pengarna går oavkortat till Bris.

Här kan du läsa mer om Barndomsvän: https://www.bris.se/stod-bris/bli-barndomsvan/