Chokopinne

Brownie på pinne med MINI Chokokrisp Choklad och rosafärgad choklad.

Ca 10 stycken
Ugn: 175 grader
För detta recept har jag använt silikonglassformar (jag använde mini) och glasspinnar.

100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 st ägg
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
ev. 1 tsk kaffepulver
8 st GILLE MINI Chokokrisp Choklad
300 g vit choklad att doppa i
rosa geléfärg

Hacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen. Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Tillsätt ägget och blanda ordentligt. Tillsätt den smälta chokladen. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke och sikta ner i chokladblandningen. Rör samman. Skeda ut hälften av smeten i silikonformar. Krossa MINI Chokokrisp Choklad och strö dem över smeten. Skeda ut resten av smeten över de krossade kakorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 – 15 minuter. Låt svalna helt. Förvara i kylen, gärna till dagen efter. Hacka den vita chokladen och smält över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen (temperera chokladen för glansigt resultat). Färga chokladen med rosa geléfärg och blanda samman. Häll chokladen i ett värmetåligt glas. Doppa först glasspinnarna i chokladen och stick in i silikonformen (för bättre fäste). Ställ in i kylen en stund. Ta sedan ut kakorna ur silikonformen och doppa hela kakan i chokladen. Färga chokladen som blivit över med mer geléfärg (för starkare rosa nyans) och ringla över som dekoration. Strö eventuellt lite MINI Chokokrisp Choklad och valfritt strössel över.