GILLE Mini Pepparkakshus, en förpackning
Tårtbotten
200 g smör
3 ägg
270 g strösocker (3 dl)
250 g vetemjöl (4 dl)
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk nejlika
1 tsk bikarbonat
200 g naturell yoghurt
Cream cheese frosting
150 g rumsvarmt smör
120 g florsocker (2 dl)
2 tsk vaniljsocker
300 g cream cheese
Kristyr (se recept på Sophies kristyr här)
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Klä in tre spring-formar (ca 15–16 cm i diameter) med bakplåtspapper eller baka i omgångar i samma form. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt, ca 10 minuter. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och sockerblandningen. Blanda det smälta smöret med yoghurten, häll över i den andra blandningen och vänd sedan runt försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Känn efter med en sticka, stickan ska vara torr. Låt svalna.
Cream cheese frosting
Vispa smöret i ca 5 minuter. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa några minuter till. Tillsätt cream cheese och vispa tills allt blandats. Lägg första tårtbotten på ett fat. Bred på ett jämnt lager frosting. Upprepa två gånger. Bred frosting runt om tårtan med en spatel. Dekorera Gille pepparkakshus med frosting och placera runt om tårtan. Bygg ihop ett hus och ställ uppe på tårtan. Stick ner några ljus.