Havretopp

Havreflarn med rosa skumtoppar.

Ca 10 stycken

110 g socker
35 g vatten
55 g glykossirap
70 g äggvitor
10 g socker
ca 10 st GILLE Havreflarn
rosa geléfärg
300 g mjölkchoklad (valfritt)

Häll 110 g socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 117 grader. När sockerblandningen är 110 grader, börja vispa äggvitan och 10 g socker. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitorna och vispa på full effekt, tillsätt rosa geléfärg och vispa i cirka 10 minuter tills det svalnat. Häll upp i en spritspåse med valfri tyll och spritsa ut på Havreflarnen. Om du vill doppa dem i choklad låt dem stå framme och torka en stund i rumstemperatur. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen. Häll chokladen i ett värmetåligt glas och doppa skumtopparna i chokladen.