Nina Landorph har en mamma från Danmark och pappa från England. Hon har tagit studenten i Frankrike och har en master i internationell handel som hon tog i Danmark 1994. Efter det har hon jobbat fyra år i London, ett år i Manchester, fem år i Chicago och ett år i Paris. För 13 år sedan stod Sverige näst på tur och det har också varit Nina Landorphs hemmaplan sedan dess.

– När man har bott i Paris, London och Chicago känns det väldigt lugnt och skönt att bo i Helsingborg. Jag trivs väldigt bra där. Och när man kör till jobbet är det ingen trafik! Det uppskattar jag väldigt mycket.

Även om hennes tidigare arbeten legat på olika ställen på världskartan har det alltid handlat om internationell försäljning eller internationell marknadsföring. I dag har hon varit på Gille i sju år, två som export assistent och de senaste fem åren som export manager.

– Jag sökte någonting i trakten som var internationellt. Och det är det här verkligen.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig?
– Jag står för försäljningen till en del av våra exportkunder, så det handlar mycket om kundkontakt. För mina kunder är jag huvudkontaktperson mot inköpare så jag reser väldigt mycket, berättar Nina och vänder sig om och pekar på massor av pärmar med olika flaggor på.

– En, två, tre… Totalt tretton länder har jag. Dagarna är väldigt olika, men det bästa är när jag får vara ute och träffa kunderna. De närmsta kunderna är i Köpenhamn så jag måste ofta resa långt, och det blir väldigt mycket restid. När jag sitter här på kontoret handlar det mycket om att svara på mejl, prata med kunder i telefon och en gång i veckan har vi exportmöte.

Förutom sin internationella sida beskriver Nina även sig som service-minded, perfektionist och arbetsnarkoman. När det inte är jobb på schemat löptränar hon, med målet att springa ett Marathon varje år. Och varje fredag, året om, tar hon ett dopp i havet.

– Det rensar kroppen, hjärnan och själen, säger hon och skrattar.

Att beskriva Nina som världsvan känns nästan lite av en underdrift. Under åren har hon tagit med sig lite från varje kultur som hon har i bagaget. Hon firar dansk jul, Fourth of July med sina barn som är födda i USA och svensk midsommar. Men när det kommer till den svenska fikakulturen med en kopp kaffe väljer hon gärna något annat.

– Jag är ju halvt engelsk så jag dricker English breakfast tea med mjölk. Men det har vi här i Åsljunga, så det är bra! Det första de sa på morgonen där jag jobbade i Manchester var inte ”good morning”, det var ”did you put on the kettle?”.

Inget kaffe, men hur är det med kakorna?
– Jag är nog inte den som äter flest kakor här på kontoret, säger Nina med ett leende och fortsätter:

– Men min favorit är helt klart Gilles havrekaka utan socker. Den smakar fantastiskt och känns mättande, helt perfekt till en kopp eftermiddagste. Sen gillar jag såklart Gilles dubbla chokladflarn. Det är lite häftigt också, för den kakan gillar alla när vi tar ut den på exportmarknaden. Gille har faktiskt en fantastisk historia. Vi grundades här i Åsljunga för 50 år sedan och nu säljer vi i hela världen. Och recepten är i stort sätt samma nu som då, även om vi kommer med nyheter då och då. Men klassikerna är ju alltid klassikerna.