Sockerfri apelsinlyx

Sockerfria Apelsinkakor med vispad chokladpannacotta.

Ca 4 – 6 personer beroende på storlek på glas

Chokladpannacotta
1 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
70 g mörk choklad 70 % (utan socker)
1 krm vaniljpulver (valfritt)

Apelsinsås
1 st apelsin, saften
apelsinzest från en 1/2 apelsin
1 ½ tsk sötströ eller annat sötningsmedel
1 tsk majsstärkelse
1 ½ tsk smör

Montering
6 st GILLE sockerfria Apelsinkakor
chokladpannacotta
apelsinsås
1/2 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 10 minuter. Hacka chokladen. Koka upp grädde i en kastrull, dra bort från plattan precis när den kokat upp. Rör i chokladen och rör tills chokladen smält helt, tillsätt eventuellt vaniljpulver. Skaka av och tillsätt gelatinbladet och rör ner i chokladsmeten. Rör tills allt smält samman. Häll upp i en skål och lägg plastfolie mot ytan så det inte blir något skinn. Ställ in i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.

Apelsinsås
Koka upp apelsinsaft och sötströ. Tillsätt sedan apelsinzesten. Ta upp 2 tsk av vätskan och blanda med majsstärkelsen i ett litet glas. Vispa sedan ner majsstärkelseblandningen i kastrullen med apelsinsaften och låt småkoka i några minuter. Ta bort från värmen och tillsätt smöret. Låt svalna. Sila eventuellt för att få bort apelsinzest.

Montering
Krossa apelsinkakorna med händerna och fördela i botten på valfria glas. Häll apelsinsås över kakorna (spara eventuellt lite sås för att ringla över i slutet). Vispa upp chokladpannacottan till en krämig mousse. Häll pannacottan i en spritspåse med valfri tyll och spritsa över apelsinkakorna. Ringla eventuellt över lite mer apelsinsås. Vispa grädde och spritsa eller klicka ut ovanpå chokladpannacottan. Krossa några apelsinkakor till och strö på toppen tillsammans med lite rivet apelsinzest.